Skitur og overnatting i telt 7-8.3.20 – avlyst

10 februar, 2020 av Ola-Matti Mittigård

TUREN ER AVLYST PÅ GRUNN AV FÅ PÅMELDTE

Mens dere venter på turmålet, kan dere begynne å tenke på:

 1. Skal jeg gå dagstur, eller skal jeg overnatte, og hvis du skal overnatte, er det noe du trenger å få ordna med av utstyr. Jeg skriver dette nå, fordi da har du tid til å få lånt deg noe du kanskje trenger.
 2. Her er en generell vinterpakkeliste fra Norges speiderforbund. Jeg liker ikke å lage slike lister, fordi det tar ansvaret fra deg som speider. Så bruk lista med vett og forstand, og husk at en altfor tung sekk ikke er godt. det kan være lurt å diskutere med dine foresatte.
 3. Her er litt generelt om sikkerhet på tur i Speideren. Det er lurt å tenke gjennom en del ting før man drar ut i vinterfjellet. Små feil kan få store konsekvenser, så det gjelder å være nøye. Jeg forventer at patruljefører og assistent har sett nøye på denne.
 4. Tips: se HER

TURINFO, OPPDATERT ETTER LEDERMØTET 17.2.20:

 • Start 7.3.20 klokka 1200 for både små- og storspeidere på Hondyrju (parkering vestom E6) til Villmannsbu. Felles lunsjpause der. Småspeiderne og de i troppen som ikke vil være med på overnatting har sitt program og blir henta på Hondyrju igjen. Info om klokkeslett kommer. Du kan bruke både norgeskart.no og skisporet.no for å orientere deg litt på forhånd om du ikke er kjent.
 • Troppen tusler videre fra Villmannsbu mot Gardsenden. Vi ordner teltleir for natta der.
 • Retur søndag klokka 1200 Turrhaugen. Obs – bomvei. Vi garanterer ikke at vi er der på minuttet, så ta med deg en termos og eller et par nysmurte ski og kom oss i møte.
 • Det blir med 3 ledere: Atle Erik Berget, Anne Marie Haave Kolstad og Ola-Matti Mittigård.
 • Alle lederne tar med pulk. Vi drar med oss telt, fellesutsyr som f.eks telt, stormkjøkken, kjeler øks, førstehjelp, kompass, snøspader og en del soveposer. Hvis det er foreldre som vil være med på hele eller deler av turen,  er det bare fint. Send sms/ring: 900 15 735, Ola-Matti.
 • Påmeldingsfrist: innen mandag 2.3.20 klokka 2000 på sms til Ola-Matti (900 15 735). Hvis du har speidersovepose hjemme og ikke skal være med, må du levere soveposen i gapahuken på Leirmo innen mandag 2.3.20 klokka 2000.
 • Vi kan avlyse turen til og med klokka 1800 fredag 6.3.20, dagen før turen.
 • Mat: Du tar med deg niste/tørrmat/godter/vann/kakaoposer etc til eget forbruk for hele turen. Vi ledere kjøper inn en enkel middag som vi lager til alle på lørdagskvelden. Speideren dekker den utgiften. Det blir type gryterett eller trimma tomatsuppe el. Vi ordner smelting av snø/koking av vann på søndagsmorgen. Da kan du få i deg noe varm drikke eller rett i koppen suppe e.l.
 • Generell vinterpakkeliste ovenfor. Brukes med vett og forstand. Typiske problemområder: Skisko blir man kalde i. Det er godt å ha fotposer e.l til hjelp på ettermiddag/kveld. Gode votter. Hansker blir kaldt. Ull innerst uten unntak. Som regel starter de fleste med for mye klær. Vi stopper etter 10 minutter og regulerer utstyr. Husk at du skal gå med tung sekk.
 • Vi vil anbefale alle å ta seg en skitur med sekk før denne turen. Ha god kontroll på skiutsyr og sørg for å smøre ski og ha sko som passer. Det er ikke godt med gnagsår og dårlig tilpassa utstyr. Du har god tid til å låne og ordne deg med du trenger, samt å teste alt.
 • Ikke send avgårde en speider inn i vinterfjellet som ikke har utstyret i orden og har testa det. Det setter oss i en vanskelig situasjon.

Hilsen Ola-Matti

(bildet under er bare for illustrasjon. Det er tatt i Strålsjøen om noen lurer, og dit skal vi ikke nå)